Acelesi Olanlar İçin Kolay İskender Kebap Tarifi



Lezzetli bir iskender yapmak için malzemeyi iyi seçmek, eti marine etmek, sosun üzerinde uğraşmak gerekir. Ancak her zaman bu kadar vaktiniz olmayabilir. Eğer aceleniz varsa ve yemeğe uzun zaman ayırmak istemiyorsanız kolay iskender tarifiyle dakikalar içinde bir iskender kebap yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • Tırnak pide veya ramazan pidesi
  • Hazır döner
  • 1 kaşık domates salçası
  • Küp doğranmış domates
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Yoğurt
  • Zeytinyağı 
  • Tereyağı

Hazırlanışı

Tırnak pideleri birkaç dakika tost makinesinde tuttuktan sonra (gerçekten lezzetli oluyor) küp hâlinde doğrayıp tereyağında kavurun. Daha sonra hazır döneri tavaya atın ve pişirmeye başlayın. Diğer yandan, tereyağını küçük bir tavada kızdırıp salça ve domates ile sosunuzu hazırlayın. Sosun kıvamını ayarlamak için bir bardak sıcak su eklemeniz faydalı olacaktır. 

Döner hazır olduktan sonra, pideyi bir tavaya alın ve döneri üzerine koyup krema kıvamına getirdiğiniz sosu dökün. Bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz. Bu kolay iskender tarifiyle dakikalar içinde lezzetli bir kebap hazırlayabilirsiniz. 

Yorumlar