İskender Domates Sosu Yapımı

iskender domates sosu

İskenderi iskender yapan sosudur. Et ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun iskender domates sosu olmadan lezzetli olmaz. İskender kebap için domates sosu hazırlamak oldukça kolay olmakla birlikte, belli tüyolarla daha lezzetli hâle getirmek de mümkün. 


Malzemeler

  • Sıcak su (1 su bardağı)
  • Domates salçası (1 yemek kaşığı)
  • Biber Salçası (1 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük domates rendesi
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz biber

Hazırlanışı:

iskender domates sosu

Tereyağını tavaya ekleyip erittikten sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz. Buraya bir not düşmek gerekirse, domates ve biber salçası karışımını daha lezzetli bulduğum için tarife böyle yazdım, ancak bunun yerine 2 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz. Salçayı kavurduktan sonra tuz, karabiber, toz biber ve kekiği ekliyoruz. Baharatların miktarına dikkat etmeniz son derece önemli, çünkü iskender fazla baharat kaldıran bir yemek değildir. Domates rendesini ekledikten sonra sosu akıcı kıvama getirmek için 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz. Bundan sonra yapmamız gereken tek şey iskender domates sosu krema kıvamına gelene kadar kaynatmak. Birkaç dakika içinde lezzetli bir sos hazırlayabilir ve iskenderinizi tatlandırabilirsiniz. 

Yorumlar