İskender Kebap Ne Etinden Yapılır?

iskender kebap ne etinden yapılır
İskender kebap, bugünlerde birçok farklı şekilde yapılıyor. Tavuk etinden, köfteden hatta soyadan yapılan çeşitler bile var. Ancak orjinal tadını ve kültürünü anlayabilmek için iskender kebap ne etinden yapılır sorusunu yanıtlamak gerekiyor. 

İskenderin ana malzemesi dönerdir. Döner, sos, yoğurt ve ekmek ile servis edilir. Ancak etin iyi seçilmesi iskenderin lezzetli olması bakımından son derece önemli. Her etin farklı bir yapısı bulunuyor. Etleri aynı şekilde kesmek ve pişirmek mümkün değil, dolayısıyla iskender yapmak için doğru et seçimi son derece önemli.


iskender kebap ne etinden yapılır
İskender kebap genellikle büyükbaş hayvan etinden yapılır. Koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlar iskender yapmak için uygun değildir. Çünkü onların etlerini döner kıvamına getirmek zordur, bu şekilde kesilip pişirilse bile dana eti kadar lezzetli olmaz. Dana etini işlemesi daha kolay olduğu için, iskender kebap ne etinden yapılır sorusunun cevabı eskiden beri dana eti olmuştur. Tavuk, köfte gibi malzemelerden yapılan iskender ise ancak ucuz alternatif olarak kabul edilebilir.

Dana eti, kesilmeden önce tuz ve soğan suyu ile marine edilir. Bu işlem eti daha lezzetli kılar. Diğer yandan, pide, yoğurt gibi malzemelerin de iyi seçilmesi gerekir ancak iskenderi esas lezzetli kılan iskender kebap ne etinden yapılır konusudur. 

Yorumlar