İskender Kebap Nasıl Hazırlanır?

iskender kebap nasıl hazırlanır

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan iskender kebap, evde de kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Elbette kaliteli bir lokantada yenilen kebap kadar lezzetli olmaz ama yine de iyi hazırlayarak güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Bu yazıda anlattığımız tarifi uygulayarak İskender kebap nasıl hazırlanır öğrenebilir ve evde kısa sürede hazırlayabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 100-150 gram döner
  • Ufak tırnak pide
  • 2 adet köz biber
  • 1 adet közlenmiş domates
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Katı yoğurt
Not: Döner, köz biber ve domates kişi başı porsiyonlar için geçerlidir. Kişi sayısına göre bu miktarlarda arttırabilirsiniz.

Sosu İçin
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Aynı ölçüde biber salçası
  • Karabiber
  • Tereyağı-zeytinyağı karışımı
Hazırlanışı:

Sosu kebaptan önce hazırlanmanız gerekir. Domates ve biber salçalarını suda erittikten sonra üstüne tereyağı-zeytinyağı karışımı ekleyerek iyice pişiriniz. Tat dengesi açısından her ikisini de eklemeniz tavsiye edilir fakat isterseniz sadece tereyağı da ekleyebilirsiniz. Eğer alerjiniz yoksa, biraz karabiber ekleyerek kebabın lezzetini arttırabilirsiniz. Sosu koyu krema kıvamına getirene kadar pişirmelisiniz.

Sosu hazırladıktan sonra, tırnak pideleri minik küpler hâlinde kesin ve zeytinyağında kavurarak tabaklara dizmeye başlayın. Dönerleri ise zeytinyağı ve tereyağı karışımında pişirdikten sonra pidelerin üzerine yerleştirin. Sosu dönerlerin üzerine dökdükten sonra közlenmiş sebzeler ve yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Bu tarifi kullanarak iskender kebap yapmak için, markette satılan hazır dönerleri de kullanabilirsiniz. Ancak daha lezzetli olmasını istiyorsanız, herhangi bir dönerciden 100-150 gram döner kestirip paketleyebilirsiniz. 


Yorumlar