İskender Kebap Kalori Oranı Nedir?

iskender kebap kalori

İskender kebap, vazgeçmesi zor lezzetli bir yiyecek. Hatta birçok kişi Türk mutfağındaki en lezzetli yemek olduğunu söylüyor. Elbette her lezzetli yemek gibi iskender kebap kalori konusunda endişeler yaratıyor. Ancak korkmayın, diyetisyeniniz veya doktorunuz aksini söylemediği sürece, ara sıra iskender yiyebilirsiniz.

Kilo problemi ve diyet yapan kişilerin kırmızı et tüketmesinin faydalı olduğu söyleniyor. Elbette bunun belli bir ölçüsü var. İskender kebabın içeriğinde 100 gram civarında döner bulunuyor ve bu ideal kırmızı et tüketim oranı olarak bilinmekte.

İskenderin bir porsiyonu 755 kalori civarında. Ancak bu kalori miktarı yoğurt ve ekmek dâhil olduğunda hesaplanıyor. Yalnızca et olarak tüketirseniz alacağınız iskender kebap kalori 151 kcal civarındadır. İskenderi evde yaparak daha düşük kaloriyle tüketmeniz mümkün. Sadece etleri ve yoğurdu tüketebilir, evde yaparken tereyağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.

İskender zaten pahalı olduğu için her gün tüketilecek bir yemek değil. Ara sıra yerseniz iskender kebap kalori konusunda endişe etmeniz gerekmez. Ancak kaçamak yapmak için akşam saatlerini tercih etmemelisiniz.

Yorumlar