Pilavlı İskender Kebap Tarifi

pilavlı iskender kebap
İskender kebap, birçok farklı şekilde yapılabilir ve servis edilebilir. Doyurucu ve lezzetli bir öğün için pilavlı iskender kebap tarifini uygulayabilirsiniz. İskender kebap, iyi pişmiş şehriyeli bir pilav ile kesinlikle lezzetli olacaktır.

İskender kebabın nasıl hazırlandığını tarifini iskender kebap nasıl hazırlanır başlıklı yazımda vermiştim. Bu yazıda da pilav tarifini vermekte fayda var.

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç pilavı
  • 3 kaşık arpa şehriye
  • 1 adet et ya da tavuk bulyon
  • 1.5 su bardağı su
  • Tereyağı

Hazırlanışı

Öncelikle pirinci bol su ile yıkayarak yarım saat kadar bekletiniz. Daha sonra, tereyağını yapışmaz bir tencerede eritip şehriyeleri kavurun. Bu arada bulyonu sıcak suda eritmeniz kolaylık sağlayacaktır. Şehriyelerin kokusu çıkınca, pirinci ekleyin ve kavurmaya başlayın. Son aşamada bulyonu ve suyu ekleyip pilavı suyu tamamen çekilene kadar pişirin. Suyu çekildikten sonra tencerenin altını kapatın ve kapağı kapatıp 2-3 dakika bekleyin. Artık pilavlı iskender kebap yapmak için gerekli malzemeye sahipsiniz.

Pilavlı İskender Nasıl Servis Edilir?

İskender tabağının ucuna 2-3 yemek kaşığı pilav koyabilirsiniz. Ayrıca yemeği közlenmiş biber, turşu ve domates ile de süsleyebilirsiniz. 

Yorumlar