İskender Kebap ile İyi Giden Tatlılar

iskender kebap ve künefe

Tatlı, ziyafetin tamamlayıcısıdır. Lezzetli bir iskender kebap yedikten sonra bu ziyafeti bir tatlı ile taçlandırmak gerekir. Ancak iskender her tatlıya uyum sağlayabilen bir yemek değil. 

İskenderden Sonra Hangi Tatlıyı Yemek Gerekir?

İskender, ağızda uzun süre tat bırakan bir yemektir. Ayrıca domates, yoğurt, ekmek gibi farklı tatların karşımına sahiptir, dolayısıyla iskenderden sonra hafif bir tatlı yemek keyifli olmayacaktır. Bu yüzden şerbetli tatlılar tercih edilebilir.

Künefe

Deneyen herkes iskender kebap ile künefe tatlısının nasıl harika bir ikili olduğunu söyleyebilir. Künefe, yoğun bir tada sahiptir, dolayısıyla iskenderin bıraktığı tadı dengeleyerek ziyafeti taçlandırabilir. Ayrıca iskender ile en çok tercih edilen tatlı olduğunu da söyleyebiliriz.

Kadayıf

iskender kebap ile künefe
İskenderden sonra güzel bir kadayıfa kimse hayır diyemez! Yemeği bitirdikten 10-15 dakika sonra şekersiz çay ile birlikte yenilebilir. Ayrıca kaymaklı ekmek kadayıfı da iskenderle harika gidiyor.

Baklava

Baklava da iskender kebap ile en iyi giden tatlılar arasında. Yemekten sonra antep fıstıklı bir ev baklavası yiyerek ziyafetin doruklarına ulaşabilirsiniz. Ancak porsiyonları iyi ayarlamak gerekiyor.

Tatlı Yemekten Sonra Ne Zaman Yenmelidir?

İskender kebabı bitirdikten sonra tatlı yemek için en uygun zaman 15-20 dakika sonrasıdır. Yemekten hemen sonra yenilen tatlıdan tat almanız zor olacaktır. Bunun için yemeğin tadının hafiften geçmesi beklenmeli. 



Yorumlar