Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan iskender kebap, evde de kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Elbette kaliteli bir lokantada yenilen kebap kadar lezzetli olmaz ama yine de iyi hazırlayarak güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Bu yazıda anlattığımız tarifi uygulayarak İskender kebap nasıl hazırlanır öğrenebilir ve evde kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
- 100-150 gram döner
- Ufak tırnak pide
- 2 adet köz biber
- 1 adet közlenmiş domates
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Katı yoğurt
Not: Döner, köz biber ve domates kişi başı porsiyonlar için geçerlidir. Kişi sayısına göre bu miktarlarda arttırabilirsiniz.
Sosu İçin
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Aynı ölçüde biber salçası
- Karabiber
- Tereyağı-zeytinyağı karışımı
Hazırlanışı:
Sosu kebaptan önce hazırlanmanız gerekir. Domates ve biber
salçalarını suda erittikten sonra üstüne tereyağı-zeytinyağı karışımı ekleyerek
iyice pişiriniz. Tat dengesi açısından her ikisini de eklemeniz tavsiye edilir
fakat isterseniz sadece tereyağı da ekleyebilirsiniz. Eğer alerjiniz yoksa,
biraz karabiber ekleyerek kebabın lezzetini arttırabilirsiniz. Sosu koyu krema
kıvamına getirene kadar pişirmelisiniz.
Sosu hazırladıktan sonra, tırnak pideleri minik küpler
hâlinde kesin ve zeytinyağında kavurarak tabaklara dizmeye başlayın. Dönerleri
ise zeytinyağı ve tereyağı karışımında pişirdikten sonra pidelerin üzerine
yerleştirin. Sosu dönerlerin üzerine dökdükten sonra közlenmiş sebzeler ve
yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Bu tarifi kullanarak iskender kebap yapmak için, markette
satılan hazır dönerleri de kullanabilirsiniz. Ancak daha lezzetli olmasını
istiyorsanız, herhangi bir dönerciden 100-150 gram döner kestirip
paketleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder